Az 5 legjobb tortillatekercs uzsonnásdobozba

Az 5 legjobb tortillatekercs uzsonnásdobozba

Unod már az állandó szendvicskészítét? Tedd változatossá a gyermeked uzsonnáit finom wrapekkel, azaz tortillatekercsekkel. A wrapek ideálisak bento stílusú uzsonnásdobozokhoz, számos kombinációban készíthetők és még a legválogatósabbak is szívesen megeszik őket. Próbáld meg a tortillatekercset karikákra vágni és tűzd a Lunch Punch Stix pálcikákra, hogy még vonzóbbá tedd őket.

Wrapek készítésekor érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb gyerek az egyszerű ételeket kedveli. Minél több az összetevő, annál kevésbé valószínű, hogy megkóstolják. Az ismerős ételkombinációk pont jók a gyerekeknek, de azért néha érdemes kísérletezni különböző ízekkel- és textúrákkal, mert ez új ételek megkóstolására is kedvet adhat.

A tortillatekercs ne legyen túl nedves, ne itassa át a töltelék a tortillalapot – tehát ne használj túl sok tölteléket, és célszerű először a salátát, sajtot vagy húst a tortilla lapra tenni, és csak ezután a „nedvesebb” összetevőket. Egy kis majonéz igazán fel tudja dobni a tortillatekercset! A csomagoláshoz használhatsz praktikus gumipántot, hogy a wrapek egyben maradjanak – ami a gyerekeknek is nagyon tetszeni fog!

Mix & Match ('Keverd magadnak') wrap 😊

Néhány kedvenc wrap összetevőnk, variálhatod őket számtalan kombinációban!

  • Kencék: avokádó, hummusz, méz, krémsajt
  • Sós: csirke, sonka, sajt, reszelt répa, saláta, uborka vagy paprika
  • Édes: banán, reszelt alma, eper, áfonya

Csirke, répa & saláta

Ez a klasszikus kombináció tele van egészséges hozzávalókkal, amelyeket a gyerekek valóban szeretnek. Tálalás ötlet: vágd karikára és tűzd Lunch Punch Stix nyársra a tortillakarikákat, hogy még látványosabb legyen az összhatás.

Sonka & sajt

Egy igazi klasszikus, amelyet még a legválogatósabbak is szeretnek. Próbáld ki pirított verzióban is 👌

Hummusz, uborka & paprika

Ez a finom wrap tele van egészséges zöldségekkel, a hummusz pedig vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, a vas, folsav, a cink és B-vitamin. Nem rajong a gyerek a hummuszért? Semmi gond, cseréld avokádóra vagy krémsajtra 😉

Banán & méz

A banán és a méz finom wrap kombinációt alkotnak, amely szinte desszertként is megállja a helyét! Adhatsz hozzá bármilyen mogyoróvajat, és a kókuszreszelék is remekül passzol hozzá!

Krémsajt & eper

Párosítsd a krémsajtot bármilyen gyümölccsel, hogy egy igazán édes finomság legyen a végeredmény, amelyet a gyerekek egyszerűen imádnak. Adj hozzá egy kevés mézet, hogy még édesebb legyen az ízhatás!

Neked melyik a kedvenc wrap tölteléked? – Csatlakozz Vidám uzsonnák Facebook csoportunkhoz és oszd meg velünk! 

Blog posztunk a thelunchpunch.com cikke alapján készült.

Vissza a blogba

Mit gondolsz erről a cikkről?

Hozzászólásod jóváhagyást követően fog megjelenni az oldalon.