Diós (hó)kifli

Diós (hó)kifli

Halloween tájékán hernyó 🐛 is lehet ezekből a hókiflikből, amik nagyon finomak és sokáig elállnak. 

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 150 g vaj (vagy margarin, ha tejmentesre szeretnéd)
  • 75 g darált dió (vagy akár mandula)
  • 50 g porcukor

A csokimártáshoz:

  • 100 g étcsoki
  • 1 kanál étolaj

A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a darált diót és a porcukrot is és gyúrd össze a tésztát. Oszd két felé, hűtőben pihentesd 30 percig. 

Sodorj kicsi rudakat a tésztából és tedd őket tepsire, vagy ha hernyókat szeretnél, akkor nyomkodd őket a Tescoma szilikon vaníliás kifli sütőformába a mélyedések pereméig. 20 percig süsd a kifliket 150 fokon. 

A csokimártáshoz vízgőz felett olvaszd meg az étcsokit, és keverj hozzá 1 kanál étolajat. Mártsd a kiflik 2 végét a csokiszószba, majd hagyd őket megdermedni hűtőben.

Ha tradicionális hókiflit szeretnél, akkor a csokimártás helyett hempergesd a kifliket porcukorba.

Vissza a blogba

Mit gondolsz erről a cikkről?

Hozzászólásod jóváhagyást követően fog megjelenni az oldalon.