Halloween tájékán hernyó 🐛 is lehet ezekből a hókiflikből, amik nagyon finomak és sokáig elállnak.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 150 g vaj (vagy margarin, ha tejmentesre szeretnéd)
- 75 g darált dió (vagy akár mandula)
- 50 g porcukor
A csokimártáshoz:
- 100 g étcsoki
- 1 kanál étolaj
A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a darált diót és a porcukrot is és gyúrd össze a tésztát. Oszd két felé, hűtőben pihentesd 30 percig.
Sodorj kicsi rudakat a tésztából és tedd őket tepsire, vagy ha hernyókat szeretnél, akkor nyomkodd őket a Tescoma szilikon vaníliás kifli sütőformába a mélyedések pereméig. 20 percig süsd a kifliket 150 fokon.
A csokimártáshoz vízgőz felett olvaszd meg az étcsokit, és keverj hozzá 1 kanál étolajat. Mártsd a kiflik 2 végét a csokiszószba, majd hagyd őket megdermedni hűtőben.
Ha tradicionális hókiflit szeretnél, akkor a csokimártás helyett hempergesd a kifliket porcukorba.