Remekül mutat az őszi uzsonnásdobozban és még finom is ez a sütés nélküli, csokoládéba mártott gesztenyegolyó. 🌰
Egyszerű recept, gyerekek is el tudják készíteni. 🧑🍳 Nincs benne tej vagy tojás, így vegán diétában, vagy ételallergiák esetén is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 1 csomag (25 dkg) gesztenyemassza (lehetőleg natúr, cukor nélküli)
- 15 dkg datolyapaszta (vagy porcukor)
- 1 dl rumaroma
A csokimázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Összekeverem a darált kekszet, margarint, gesztenyemasszát, datolyapasztát és a rumaromát, kicsit hagyom állni, majd golyókat formázok. Vízgőz felett megolvasztom az étcsokoládét és belekeverem az 1 evőkanál olajat. Fogpiszkálóra szúrva belemártom az étcsokoládéba a gesztenyegolyókat, majd hűtőben, vagy akár fagyasztóban lehűtöm őket.