Milyen ételekkel csöpögésmentes az uzsonnásdobozom?

Milyen ételekkel csöpögésmentes az uzsonnásdobozom?

A Yumbox, MontiiCo Bento és Lekkabox uzsonnásdobozok csöpögésmentesek. Mit jelent ez? 

Az uzsonnásdobozok tetejében szilikonréteg vagy szilikontömítés van, ami szorosan zárul az uzsonnásdoboz aljára. Így a külön rekeszekben lévő ételek, beleértve a nedves / szószos ételeket is (mint a sűrűbb állagú joghurt, krémtúró, mártogatós, ketchup, hummusz, tejbegríz) nem szivárognak át a rekeszek között. Folyadékot, vagy híg állagú ételt (pl. víz, leves, ivójoghurt, nap végére sok levet eresztő gyümölcs vagy zöldség) ne tegyél az uzsonnásdobozba, mert az kifolyhat az uzsonnásdobozból.

Ha levet eresztő ételt (pl. dinnye, uborka, szeletelt paradicsom) pakolnál, javasolt leitatni róla a nedvességet mielőtt az uzsonnásdobozba teszed, és esetleg az étel alá is tenni egy összehajtogatott papírtörlőt. Külön zárható kis tégelybe is teheted a levet eresztő ételeket, vagy összefordított szilikon tégelyekbe. Hasznos lehet az is, ha levet eresztő étel mellé teszel egy olyan ételt, ami fel tudja szívni a nedvességet (és úgy is finom marad). Ha olajos öntetet teszel a salátára, néhány darab crouton fel tudja szívni a nedvességet és megakadályozza a csöpögést.

A szivárgás elkerülése érdekében kövesd ezeket a tippeket:

  • Ne töltsd túl a rekeszeket!
  • Távolítsd el / öntsd le a felesleges folyadékot a darabolt gyümölcsről, almaszószról és joghurtról.
  • Tartsd hidegen az uzsonnásdoboz tartalmát egy jégakkuval az uzsonnástáskában.
  • Győződj meg az uzsonnásdoboz megfelelő záródásáról: záráskor nyomd le a fedelet a tenyereddel, és pattintsd be a zárat.
  • Ne csomagolj joghurtitalokat, leveseket vagy híg önteteket az uzsonnásdobozokba.
  • Szeletelt paradicsom helyett válassz koktélparadicsomot.

Ha nem vagy biztos benne, hogy nem fog-e csöpögni az uszonnásdoboz, azt javasoljuk, hogy teszteld le, mielőtt útnak indítod gyermeked. 🙏 Jól rázd össze az uzsonnásdobozt, vagy hagyd az oldalára állítva legalább 10 percre. Ezután nyisd ki az uzsonnásdobozt és nézd meg, hogy bármelyik étel kifolyt-e a rekeszéből.

Valahogy így 😊

Instagram embed code generator

 További hasznos linkek:

    Vissza a blogba

    Mit gondolsz erről a cikkről?

    Hozzászólásod jóváhagyást követően fog megjelenni az oldalon.