Finom és egészséges, gyorsan elkészíthető harapnivaló az uzsonnásdobozba, vagy akár desszertnek. Annak is érdemes megkóstolni, aki nem szereti a répát, megváltozhat a véleménye. 😉

Hozzávalók:
- 2 nagy répa lereszelve
- 150 g datolya, vagy datolyamassza
- 5 dkg darált keksz
- 4-5 evőkanál darált mandula vagy dió
- Kevés citromlé
- A forgatáshoz kókuszreszelék vagy dekorcukor
Elkészítés:
- A datolyákat főzd puhára, a datolyamasszát is lazítsd fel forró vízzel, ha szükséges, majd botmixerrel pürésítsd krémes állagúra.
- A répákat kis lyukú reszelővel reszeld finomra.
- Keverd össze a reszelt a reszelt répát, datolyapürét, darált kekszet, darált mandulát (diót), citromlét és hagyd állni egy kicsit a masszát.

- Készíts golyókat, és forgasd őket kókuszreszelékbe vagy dekorcukorba. Kis kezek is ügyeskedhetnek a golyók formázásával, forgatásával. 🥰
