Répagolyó

Répagolyó

Finom és egészséges, gyorsan elkészíthető harapnivaló az uzsonnásdobozba, vagy akár desszertnek. Annak is érdemes megkóstolni, aki nem szereti a répát, megváltozhat a véleménye. 😉 

Hozzávalók:

  • 2 nagy répa lereszelve
  • 150 g datolya, vagy datolyamassza
  • 5 dkg darált keksz
  • 4-5 evőkanál darált mandula vagy dió
  • Kevés citromlé
  • A forgatáshoz kókuszreszelék vagy dekorcukor

Elkészítés:

  • A datolyákat főzd puhára, a datolyamasszát is lazítsd fel forró vízzel, ha szükséges, majd botmixerrel pürésítsd krémes állagúra.
  • A répákat kis lyukú reszelővel reszeld finomra.
  • Keverd össze a reszelt a reszelt répát, datolyapürét, darált kekszet, darált mandulát (diót), citromlét és hagyd állni egy kicsit a masszát.
  • Készíts golyókat, és forgasd őket kókuszreszelékbe vagy dekorcukorba. Kis kezek is ügyeskedhetnek a golyók formázásával, forgatásával. 🥰
Vissza a blogba

Mit gondolsz erről a cikkről?

Hozzászólásod jóváhagyást követően fog megjelenni az oldalon.