Sok gyerek kedvence a boltokban kapható Dörmi maci. A Dörmi szilikon sütőformával otthon is gyorsan elkészítheted, így kedvedre variálhatod az összetevőket.
Ez a recept vegán, azaz tej-, tojás- és szójamentes, így ételallergiás gyerkőcök sem maradnak ki a 'Dörmi élményből' 😊Ez a mennyiség 6 macira elegendő.
Előkészítési idő: 10 perc, elkészítési idő: 15 perc
- 10 dkg búzaliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 6.5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. sütőpor
- 2 dl víz
- 5 ek. olaj
- 1 tk. citromlé
- 0.5 kk. holland kakaópor
- kevés margarin a sütőforma átkenéséhez
A liszteket szitáld keverőtálba, majd add hozzá a sót, cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát és a sütőport. Keverd hozzá a vizet, olajat és a citromlevet is. 3 evőkanálnyi adagot vegyél ki, és keverd hozzá a kakaóport. Ebből lesznek a maci barna tappancsai.
A Dörmi szilikon sütőformát kend át a megmelegített margarinnal. A macik kezéhez, lábához tegyél egy kicsit a barna masszából (vagy ahol szeretnéd hogy foltosak legyenek 😊)
A sütőformát tedd 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süsd készre a macikat. Fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy megsültek-e, mielőtt kiveszed őket a sütőből.
Remekül passzolnak a Yumbox Panino és a Bento Three / Bento Five uzsonnásdobozokba is 😉