Vegán Dörmi maci

Vegán Dörmi maci

Sok gyerek kedvence a boltokban kapható Dörmi maci. A Dörmi szilikon sütőformával otthon is gyorsan elkészítheted, így kedvedre variálhatod az összetevőket. 

Ez a recept vegán, azaz tej-, tojás- és szójamentes, így ételallergiás gyerkőcök sem maradnak ki a 'Dörmi élményből' 😊
Ez a mennyiség 6 macira elegendő.
Előkészítési idő: 10 perc, elkészítési idő: 15 perc
  • 10 dkg búzaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csipet 
  • 6.5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 dl víz
  • 5 ek. olaj
  • 1 tk. citromlé
  • 0.5 kk. holland kakaópor
  • kevés margarin a sütőforma átkenéséhez
Elkészítés:
A liszteket szitáld keverőtálba, majd add hozzá a sót, cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát és a sütőport. Keverd hozzá a vizet, olajat és a citromlevet is. 3 evőkanálnyi adagot vegyél ki, és keverd hozzá a kakaóport. Ebből lesznek a maci barna tappancsai.

Dörmi szilikon sütőformát kend át a megmelegített margarinnal. A macik kezéhez, lábához tegyél egy kicsit a barna masszából (vagy ahol szeretnéd hogy foltosak legyenek 😊)

A sütőformát tedd 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süsd készre a macikat. Fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy megsültek-e, mielőtt kiveszed őket a sütőből.

Remekül passzolnak a Yumbox Panino és a Bento Three / Bento Five uzsonnásdobozokba is 😉
Vissza a blogba

Mit gondolsz erről a cikkről?

Hozzászólásod jóváhagyást követően fog megjelenni az oldalon.